Увеличение на случаите на Covid-19 през последните седмици. Това е характерно

...
Увеличение на случаите на Covid-19 през последните седмици. Това е характерно
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Ваксините за коронавирус и грип могат да се сложат в един и същи ден, но на различни ръце

Увеличение на случаите на Covid-19 през последните седмици. 

" Това е особено за есента, когато повече хора се събират на закрито. Моят съвет е да се проветрява и всичко, което може да се прави на открито, да се прави на открито “, сподели пред bTV съветникът на Столичната община по здравните въпроси и някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания Тодор Кантарджиев.

" Симптомите на ковид с нищо не са се трансформирали. Трудно се разграничават от сезонния грип и от другите инфекции. Разликата е, че първите случи на грип са през началото на ноември, епидемиологичното му разпространяване е през декември, а пикът – януари и февруари. Клинично грипът стартира в границите на два-три часа, а Коронавирус малко по-бавно. Новите подварианти не са по този начин смъртоносни, рискови и тежки, както преди три години “, изясни той.

" Държави като Израел споделиха, че когато си на закрито и когато има повече от петима души в помещението, да се носи маска. Аз предлагам на възрастните или на хората с имунен недостиг да носят маска измежду доста хора. Горещо поучавам в градския превоз да има отворен прозорец “, уточни Кантарджиев.

" Моето мнение е, че имунизациите за ковид и грип могат да се сложат в един и същи ден, само че на разнообразни ръце – едната - на лявата, а другата ваксина - на дясната. Съветвам хората над 65-годишна възраст да поговорят с персоналния си доктор. От 1 октомври ще стартира дистрибуцията на безвъзмездни грипни ваксини за тази възрастова група. Ако бъде комбинирано с новата ваксина за ковид, е най-добре. За по-младите хора поучавам да потърсят противогрипна ваксина от аптеките “, сподели още съветникът на Столичната община.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР